keskiviikko 17. helmikuuta 2010

Natsismi nousee Ruotsissa?

HS raportoi Malmöstä pakenevista juutalaisista. Uutinen on kahdellakin tavalla ällöttävä. Ensinnäkin tietysti kyseessä on monikulttuuria raaimmillaan, jossa osan väestöstä on muutettava pois. Toisekseen itse uutisen takia. Jutussa ei mainittu puolella sanallakaan antisemitismin taustoista. Onko kyseessä uusnatsit vai jokin muu? Lisäksi jutussa haastateltu Marcus Eilenberg uskoo ongelman leviävän muualle Ruotsiin ja aikoo muuttaa siksi Ruotsista pois. Tästä voisi päätellä, että antisemitismi on tai tulee oletettavasti olemaan koko Ruotsissa ilmenevä ongelma. Ruotsalaisten pitäisi varmaankin irtisanoutua yhä pontevammin antisemitismistä ja tuntea syyllisyyttä moisesta.

Onneksi kuitenkin on alkuperäinen lähde, jossa sellainen vähäpätöisyys kuin tausta on mainittu:

One reason that anti-Semitism is worse in Malmö than in other cities, David explains, depends on the proportion of Muslim population and a higher degree of radicalism.
- Many have low education, living cramped and no work. The basis of the problem is a broken integration. Ilmar Reepalu has failed completely.

Ylläoleva lainaus on koneellisesti käännetty. Toinen lähde mainitsee:
When asked to explain why Jewish religious services often require security guards and even police protection, Reepalu said much of the violence directed toward Malmö’s Jewish community come from members of extremist right-wing groups, a theory which baffles Sieradzki.

“I’m not saying we don’t have problems with neo-Nazis, but the threats aren’t as concrete,” he explained.

“More often it’s the far-left that commonly use Jews as a punching bag for their disdain toward the policies of Israel, even if Jews in Malmö have nothing to do with Israeli politics.

“It’s shameful and regrettable that such a powerful politician could be so ignorant about the threats we face.”

In addition to the far-left, Sieradzki said that a “very small segment” of the city’s growing population of Muslim immigrants from Arab countries in the Middle East are also responsible for growing anti-Semitism.

“This is a small group of extremists who have decided to go after Jews wherever they are in the world and regardless of their relationship to Israel,” he said.

Kaupungin pormestarin (Reepalu) mielestä väkivaltaa ja uhkailua harjoittaa äärioikeisto, kun taas juutalaisten mielestä äärioikeiston uhka ei ole niin konkreettinen, kuin äärivasemmiston ja muslimimaahanmuuttajien ja lisäksi poliitikot eivät tee mitään. Tämähän on kuin meillä Suomessa. Tai no juuri tässä tapauksessa HS päätti olla mainitsematta taustoista yhtään mitään. Ilmiselvistä syistä, mutta olisi ollut sitten suotavampaa olla julkaisematta koko juttua. Tällainen kiusallisten ja poliittisesti epäkorrektien taustojen poisjättäminen kuitenkin iskee sormille, sillä varsinkin netissä alkuperäinen uutinen kaivetaan hetkessä esille.

Poliittisesti korrektille uutisoinnille tällaiset uutiset ovat selvästi liian vaikeita. Tämähän on kuin kertoisi iltasatua lapsille kahdesta pupusta, jossa suden sijasta toinen hellyyttävä ja suloinen pupu yrittääkin syödä toisen. Sadun kertoja ei voi kertoa satua sellaisenaan kuin se on, vaan täytyy jotenkin jättää pois lapselle sopimattomat kohdat ja toivoa ettei lapsi huomaa, että tarina ei täsmää alkuunkaan. Mielellään vielä niin, että lapsi kuvittelee suden yrittäneen syödä molemmat puput.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti