sunnuntai 18. lokakuuta 2009

22% suomalaisista uskoo täystuhoon

Iltalehden teettämässä kyselyssä 22% suomalaisista uskoo maahanmuutosta aiheutuvan islamin leviämisen tuhoavan suomalaisen kulttuurin. IL:n otsikko taas kuului: "Islam ei pelota". Voihan asian tietysti näinkin esittää. Huomionarvoisempaa minusta on se, että 22% suomalaisista uskoo pahimman mahdollisen skenaarion toteutumiseen maahanmuutossa.

Kyselyn väittämä kuului:
Maahanmuutosta aiheutuva islamin leviäminen tuhoaa suomalaisen kulttuurin.

Väittämä on todella raju. Tässä ei nyt kysytä aiheutuuko maahanmuutosta haitallisia vaikutuksia suomalaiselle yhteiskunnalle tai onko maahanmuutosta enemmän haittaa kuin hyötyä. Voisin kuvitella, että oman kulttuurin tuhoutuminen olisi kansalaisille hyvin merkityksellinen asia. Huomattavasti merkityksellisempi kuin mikään suomalaisessa politiikassa sitten itsenäistymisen. Tuskinpa edes neuvostomiehitys ja liittäminen osaksi Neuvostoliittoa olisi merkinnyt suomalaisen kulttuurin tuhoutumista. Jos viidennes äänestäjistä uskoo kuitenkin kansakunnan tuhoutumiseen islamisaation vuoksi, on sen pakko vaikuttaa hyvin merkittävästi ihmisten toimintaan.

Tästä voidaan vetää se johtopäätös, että maahanmuuton kiihdyttäminen saa aikaa jotain muutakin kuin vain ilkeämielistä rasismia. Se koetaan konkreettisena ja vakavana uhkana eikä uhkana ole pelkästään rikollisuuden lisääntyminen tai sosiaalikustannusten nousu. Onko siis viisasta antaa monikulttuurijunan tuksuttaa täysillä eteenpäin? Ottamatta edes kantaa siihen onko maahanmuutto rikkaus, niin sillä luodaan nyt etnistä konfliktia.

Kun toisen maailmansodan jälkeisessä lännessä ollaan pyritty aktiivisesti hylkäämään rodulliseen tai kulttuurilliseen puhtauteen perustuvat jaottelut, ollaan myös unohdettu eräs seikka: Ihmisryhmät pyrkivät ongelmien syntyessä syyttämään ulkopuolisia. Näin on aina ollut ja näin tulee aina olemaan. Rodulliseen tai kulttuurilliseen puhtauteen pyrkivät aatteet ovat ääriaatteita ja niissä on väkivaltaa käyttämällä pyritty siirtämään tai peräti hävittämään ihmisryhmiä. On samanlainen varsinainen virheiden riemuparaati yrittää päinvastaista ja siirtää vaikkapa rahalla houkutellen suurina ryhminä ihmisiä vieraiden ihmisten joukkoon. Mikäli jossain on syntynyt tasapaino jossa erilaiset ryhmät elävät sovussa keskenään, niin hyvä näin. Väestöryhmien suhteiden muuttuminen on taas hyvin tulenarka tapahtuma.

Etninen puhdistus vaatii aktiivisia ja rajuja tekoja, mutta keskenään yhteensopimattomien ihmisryhmien passiivinenkin sekoittaminen keskenään johtaa lopulta etniseen puhdistukseen. Välttäkäämme siis sitä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti