tiistai 22. syyskuuta 2009

Väkivaltaisuus on suomalaisten geneettinen sekä kansallinen erityispiirre

Aamulla radiota kuunnellessani olisin kulauttanut kahvit väärään kurkkuun, mikäli olisin juonut kahvia samaan aikaan. Yleisradion uutisissa kerrottiin väitöstutkimuksesta, jossa on tutkittu perimän ja väkivaltarikollisuuden yhteyttä.

Tässä tutkimuksessa Halla-ahon oikeudenkäynnistäkin tuttu Kaleva-lehden mielipidekirjoitus esitettiin faktana.

Vrt. kalevan mielipide
Päissään surmaaminen on kansallinen, ehkä suorastaan geneettinen erityispiirre.

Ja ylen uutisesta

Tikkanen on tutkinut geenimuotoa, jonka kantajilla on suurempi riski väkivaltaiseen käytökseen. Yllättäväksi löydön tekee, että geenimuotoa kantaa yli puolet suomalaisista. Geneettinen alttius voi johtaa väkivaltaiseen käytökseen varsinkin kun mukaan liittyy alkoholin käyttöä.

Pitäisikö nyt Roope Tikkanen haastaa oikeuteen kiihottamisesta kansanryhmää vastaan? Julkisen sanan neuvoston ja myöhemmin käräjäoikeuden linjan mukaan näin saa sanoa kunhan ei esitä väitettä faktana. Nyt asia on esitetty faktana.

Entäpä jos tämän väitöksen materiaalin pohjalta joku toinen tutkija tekisi oman tutkimuksensa, jossa tutkittaisiin esim somalien ja väkivaltaisten geenien esiintyvyyttä. Olisiko sen tutkimuksen mahdollinen positiivinen tulos laiton? Tatu Vanhanen joutui kiirastuleen tutkittuaan eri väestöjen älykkyyseroja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti